Најновије

ЂОРЂЕВИЋ УПОЗОРАВА: Нема опуштања!

Селектор Србије Александар Ђорђевић истакао је два дана уочи осмине финала Евробаскета да име ривала не сме да опусти екипу.

Саша Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Србија у недељу игра са Мађарском у Синан Ердем Дому (14:15х), екипом која је на овом ЕП остварила прву победу на такмичењу после скоро пола века.
"Већ понављам, сам себи сам досадан, али немамо право да се опустимо ни против једног противника, штавише. Поштујемо изузетно мађарску екипу, знамо њихове квалитете, њихове јаке ствари. На нама је то да лимитирамо колико је могуће. Врло смо опрезни, концентрисани, због овога смо се спремали цело лето. Ми смо били први у нашој групи, они четврти у њиховој. Сигурно да има неке разлике, а на нама је да ту разлику изнесемо на терен у нашу корист", рекао је Ђорђевић. 
Игра Мађарске заснива се на учинку само двојице играча.
"Екипа која има два апсолутна лидера, Ханга и Војвода. Кад се један играч дигне и буде у форми као што је то Ханга, онда доноси екстра квалитет својој екипи. На нама је да то лимитирамо. Селектор (Стојан) Ивковић дуго ради с њима, одлично се познају. Келер на позицији центра им даје изузетну покретљивост и снагу. Изузетно су агресивни у скоку у нападу. Имају нападачку транзицију коју морамо да зауставимо", додао је селектор. 
Србија је до првог места у групи и "лакшег" пута у нокаут фази осим својим играма стигла и захваљујући победи Летоније над Турском у четвртак увече. 
"Гледали смо са стране. Летонија је по мом мишљењу најбоља шутерска екипа на првенству. Имају такав таленат да су за свако поштовање. Нећу да кажем да су са лакоћом изашли на крај са Турцима, али одиграли су врхунску утакмицу. Почели су из одбране, из њиховог другог аспекта који су донели на ово ЕП, а то је физичка игра. Порзингис доминира у рекету, Тима на позицији "три" даје физичку снагу, а бекови имају невероватну шутерску моћ. Видели сте Блумса, који се пробудио. Не знам да ли сте гледали утакмицу пре ове, постигао је два поена, у последњим минутима, реаговао је страствено. Нису ме изненадили против Турске", истакао је Ђорђевић. 
С обзиром на део костура у којем се Србија налази јавност све гласније размишља о медаљи. 
"Не. Концентрисани смо само на следећег противника. Немамо права на то", закључио је селектор. 
Кошаркаши Србије су у петак први пут тренирали у Синан Ердем Дому, у суботу ће радити у помоћној сали, а против Мађарске играју у недељу од 14:15 часова по нашем времену. 
Бољи из овог меча ће у четвртфиналу играти са победником дуела између Италије и Финске. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Ђорђевић коментарисао пораз од Русије:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА