Најновије

ИЗРАЕЛСКА ПЕШАДИЈА ПРЕШЛА ГРАНИЦУ: Терористи одмах затимх покренули офанзиву на Сиријску армију! (МАПА)

Већи број извора потврдио је информацију да је војни одред Израелских одбрамбених снага, у преподневним часовима, прешао линију разграничења на Голанској висоравни и ушао у село Бир Аџам, које се налази под контролом сиријске Ал Каиде на југозападу покрајине Кунејтра.

Израелска војска (Фото: Јутјуб)

Израелски војници су, према овим наводима, виђени најмање 200 метара унутар сиријске територије и кретали су се у правцу села које контролише Хајат Тахрир ал Шам (ХТШ). Недуго након што су се појавили наводи о уласку израелских војника у Аџам, терористи ХТШ-а покренули су нову офанзиву на градић Ал Хадер, у близини Окупиране територије. Офанзива је започета ракетним ударом по граду, након чега је уследио јуриш терориста у близини оближњег брда, где су успели да заузму неколико контролних тачака.

Офанзива је заустављена брзом реакцијом у појачању, које је пристигло из оближњег Фуџ ал Џулана. Ипак, иако је линија одбране учвршћена, напади терориста не престају, и борбе на прилазу Ал Хадеру још увек трају. Симболичан улазак израелских војника означава наставак јавно изречене намере Тел Авива да се одупре успесима савеза Русије, Сирије и Ирана у борби против тероризма. Колико јуче, израелске снаге су извршиле напад на сиријско складиште ракета у централној Сирији, о чему више можете да прочитате ОВДЕ, након чега је министар одбране Израела јавно изрекао да је његова земља спремна на све, не би ли зауставила формирање "шиитског коридора Техеран-Дамаск". Шта је још изјавио израелски министар Авигдар Либерман, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Током прошле године Сиријска армија одбила је сличну офанзиву терориста у овом региону
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА