Најновије

Јеремић уз Јанковића, остали још уздржани

Ривали власти различито су реаговали на "11 принципа опозиције" које је објавио лидер ПСГ Саша Јанковић, а најдиректнију подршку његов предлог добио је од Вука Јеремића. Остали актери опозиционе сцене задржали су дозу резерве према његовом плану.

Јеремић и Јанковић (Фото: Медија центар Београд)

Јанковић је раније позвао опозиционе странке у Београду да се обавежу да ни на који начин неће сарађивати са СНС. Међу принципима које би, према његовом мишљењу, сви опозиционари требало да прихвате јесте и захтев да све странке које су изнад цензуса прихвате под своју капу мање, како ниједан опозициони глас не би био изгубљен.
- Подржавамо изнете принципе и залажемо се за укрупњавање опозиције. Ниједан глас противника власти не сме да буде изгубљен, а то се постиже што ширим уједињавањем опозиције - поручују из тима Вука Јеремића.
Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да је "све то лепо што пише у 11 принципа Саше Јанковића":
- Али не видим зашто се ништа не ради по једном од њих - питању заједничке борбе за фер и поштене изборне услове. Све друго је празна прича ако нема слободних медија и слободних избора. Двери су прешле са речи на дела и заказале протест испред Владе Србије и РТС-а у суботу, 16. септембра. Сви су добро дошли!
У ДЈБ кажу да су и они, још у јулу, позвали јаче странке да на своје листе укључе сродне мање партије:
- ДЈБ је своје принципе, програм и људе већ истакао. Наши принципи подразумевају борбу против партократије, увођење транспарентности, укидање партијског запошљавања и поздрављамо да и други то полако препознају и представљају их као своје. Спремни смо за разговоре, али никога не чекамо. Наша кампања на терену за апстиненте, од човека до човека, почиње у септембру.

Демократе без коментара

У Демократској странци, која је подржала Јанковића на председничким изборима, нису желели да коментаришу његове "принципе". Јанковић је раније објавио да не жели сарадњу са демократама и оптужио их за колаборацију са Вучићем зато што су спремни да му изнесу свој предлог уставних промена.
Држава отпочела спасавање Ратка Младића. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Каквом исходу опозиција може да се нада?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА