Најновије

КОНАЧНО НА "ТРОНУ": Харадинај изабран! Ево шта је прво на српском поручио са говорнице! (ВИДЕО)

У Приштини је вечерас, уз подршку такозване "Српске листе", изабрана нова "влада" привремених шиптарских институција на Косову и Метохији коју води крвник некадашње ОВК Рамуш Харадинај.

Харадинај - "премијер" (Фото: ЈуТјуб)

"Влада" има 21 министарство, а три министарства, за повратак, локалну самоуправу и пољопривреду добиће Срби који су свој глас за новог шефа дали Рамушу Харадинају.
Изабор у "скупштини" протекао је без расправе. У краћем обраћању Харадинај је део излагања, из неког разлога, изнео на српском језику. Харадинајева "влада" је изабрана са 62 гласа, једним више од неопходне већине, после скоро три месеца постизборних смутних радњи. Из протеста што се на гласање прешло без расправе, "опозиција" је напустила седницу. "Министри" су одмах затим положили заклетву.

Харадинај: Спремите се за "ново Косово"

У првој изјави након избора, Рамуш Харадинај је најавио да ће "створити ново Косово". - Мање ћемо причати, а више ћемо радити. Читао сам програм владе у парламенту и пошто га нисам поновио, кажем вам да се спремите за ново Косово, рекао је Харадинај истакавши да ће "мобилисати владу и да ће то донети државност Косову". Он је рекао да ће приоритете владе изнети када почне да ради. Портал Љајми је пренео да је Харадинај рекао новинарима да ће "Косово кренути новим путем, путем развоја". Упитан да ли је Српска листа условила подршку владу, Харадинај је одговорио одречно. - Успоставили смо поверење и радићемо према Уставу, рекао је Харадинај.

Ђурић: Срби на КиМ између „куге и колере"

Срби на КиМ у политичком смислу суочени су са избором "између куге и колере" и ако они одлуче да подрже владу у којој ће сами имати своја места, наравно да Влада Србиије стоји уз свој народ, изјавио је данас Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. Он је додао да Рамуш Харадинај за Србију остаје оптужени ратни злочинац, човек против кога ће српски правосудни органи наставити да предузимају све могуће мере, - Ја верујем Србима са КиМ, јер они најбоље знају како да одлуче о томе, како да сами креирају своју будућност, њихова деца, сестре, мајке живе на Косову и Метохији и ако они одлуче да подрже владу у којој ће сами имати своја места, у којој ће моћи да се боре са позиције српског народа, ми наравно стојимо уз наш народ, рекао је Ђурић за РТС. Како је рекао, Влада неће лицемерно окренути главу од свог народа, већ ће наставити да подржава и Српску листу и српске представнике који, подсећа, имају више од 90 одсто гласова Срба са КиМ. Нешто слично данас је изјавио иАлександар Вучић: Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА