Најновије

У КОРАК С ТИГРОВИМА: Погледајте 30-минутни видео коначне битке за Деир Ез Зор! (ВИДЕО)

Новинска агенција АНА објавила је 30-минутни документарни филм који прати јединицу припадника елитних Тигрових снага САА у последњим данима свог похода приликом подизања опсаде у граду Деир Ез Зор.

Тигрови у походу (Фото: Јутјуб)

Документарац открива све војне изазове који су чекали сиријску армију током напредовања у источној Сирији, како би дошли до положаја својих опкољених сабораца у бази 137. бригаде. Поред приказа артиљеријског дејства по положајима Исламске државе, видео приказује Тигрове снаге како користе противтенковске вођене ракете и топове како би уништили самоубилачке ауто-бомбе и одбили контра напад џихадиста. Репортажа прати САА све до тренутка када су њихови тенкови стигли до базе 137. бригаде и подигли опсаду око града Деир Ез Зор. У међувремену, Сиријска војска је преузела контролу и над насељем Кабаџиб које се налази југозападно од Деир Ез Зора. Ово место се сматра важним стратешким пунктом који отвара пут на главни улаз у град. Деминери су очистили терен од мина и омогућили даље напредовање.  Копнене јединице уз подршку авијације и тешке артиљерије покушавају да омогуће приступ граду и са југа, где је САА већ утврдила положаје на важним стратешким позицијама, док је на западу града пресечен пут.
Погледајте ОВДЕ видео и мапу офанзиве проамеричких курдских Сиријских демократских снага против Исламске државе ка граду Деир ЕЗ Зор. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте још снимака са ратишта Деир Ез Зора.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА