Најновије

ВЕЛИКО СЛАВЉЕ У ДЕИР ЕЗ ЗОРУ: Пала блокада аеродрома! Овако сада изгледа мапа контроле града! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) и њени савезници пробили су данас блокаду војног аеродрома у Деир Ез Зору, заузимањем градског гробља и градске четврти Харабеш, саопштено је из Министарства одбране Сирије.

САА (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Терористи сада беже из ослобођеног подручја, остављајући за собом велику количину оружја и војне опреме, додаје се у саопштењу Министарства.
Syrian Army Broke ISIS Siege On Strategic Deir Ezzor Airport - Syrian MoD

Медијско крило Хезболаха је саопштило да су током снажног пробоја, оружане снаге Сирије, уништиле већи број возила и елиминисале на десетине терориста Исламске државе (ИД).
Овакав напредак сиријских снага, сада је довео САА у позицију да опколи терористе у граду који су они држали у окружењу готово три године. Погледајте тренутну мапу контроле градских подручја у Деир Ез Зору:
Syrian Army Broke ISIS Siege On Strategic Deir Ezzor Airport - Syrian MoD

Сиријска армија ће се сада, највероватније, концентрисати на планински масив Тардех на југозападу града, чиме ће терористи бити сатерани у градско језгро Деир Ез Зора. Истовремено, у току су и припреме за прелазак Еуфрата, након чега се очекују брзе акције у циљу потпуног окруживања терориста у Деир Ез Зору. За потребе преласка реке помоћ је пристигла и од руске инжињерије: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је генерал Захредин дочекао пробијање трогодишње блокаде Деир Ез Зора
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА