Најновије

ХРВАТСКА ИРМА ДИВЉА ЗАДРОМ: Невреме носи све пред собом! (ВИДЕО)

Јако невреме јутрос погодило Задар. Како јављају локални медији град је у хаосу, неке школе отказале су наставу, а делови града су без струје.

Хаос у Задру (Фото: Јутјуб)

Поплављене су улице и подруми. Наводи се да је из Метеоролошке станице Задар јављено да је од 8 до 10 сати ујутру у том граду пало око 190 литара кише по квадратном метру, што је више него двоструко већа количина од просечних месечних падавина од 98 литара.
Због велике грмљавине дошло је до квара на електромрежи. Радници хрватских електрана су на терену и очекује се да квар буде убрзо отклоњен. Делови Задра су без струје.
Такође, локални медији наводе и да су операцијске сале хирургије задарске болнице, операције су отказане, а пацијенти који нису приоритетни отпуштају се кућама. 
Наводи се да ватрогасци и радници водовода имају пуне руке посла. Мобилне мреже имају повремене прекиде у раду базних станица. 
Невреме је јуче захватило и Истру, а данас се проширило на задарско подручје. Узрок толиким падавинама је велики облак који се залепио за Велебит, а пошто нема ветра, облак је статичан, пун је влаге и из њега пада киша.
"Тренутно је тај облак као мала нуклеарна електрана", рекао је за Хину шеф Метеоролошке станице у Задру Анђелко Видовић и додао је да ће такво време на задарском подручју потрајати до касног поподнева. Погледајте ОВДЕ како изгледа пренос урагана уживо. Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хаос у Задру:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА