Најновије

ЛАВРОВ: Америчке трупе у Сирији крше међународно право, јер немају...

Војно присуство Сједињених Држава у Сирији нарушава међународно право, али постојећу прилику за борбу са тероризмом треба искористити, изјавио је Сергеј Лавров после преговора са министром спољних послова Јордана Ајманом ал-Сафадијем.

Сергеј Лавров (Фото: Ria)

Шеф руске дипломатије додатно је објаснио: „Међународно право крше сви који су без одобрења Дамаска на територији Сирије или у њеном ваздушном простору. Русија и Иран су у Сирији по директном позиву владе Сирије. Исто као и представници покрета Хезболах“.
Лавров је упозорио да неке државе чланице америчке коалиције покушавају да спасу терористичку групацију Џебхат ан-Нусра. Оценио је да је то потпуно неприхватљиво.
Руски министар је најавио да ће његова земља присуство страних дипломатских мисија у РФ довести до пуног паритета са оним што Москва има у другим земљама.
Додао је да Министарство иностраних послова Русије „разматра услове под којима америчке дипломатске мисије делују на територији Руске Федерације и руске у Сједињеним Државама“. И поновио: „Чим завршимо упоређивање - уследиће успостављање потпуног паритета“.
Ово је вероватно најава да ће ускоро - у складу са оним што је Владимир Путин рекао претходних дана - Американцима бити наложено да из Русије повуку још више од 150 сарадника своје амбасаде у Москви и конзулата у главном граду РФ, Санкт-Петербургу и Јекатеринбургу.
Прочитајте ОВДЕ какву је то одлуку донео министар одбране Сергеј Шојгу а тиче се Сирије?
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лавров је пре два месеца оптужио САД да штити терористе у Сирији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА