Најновије

ОВОМЕ НЕМА КРАЈА: Американци натерали Курде офанзиву, САА кренула у трку за Албукамал (МАПА/ВИДЕО)

Проамеричке тзв. Сиријске демократске снаге које чине Курди стигле су до индустријске зоне на североистоку Деир Ез Зора.

Kурди пред Деир Ез Зором (Фото: Јутјуб)

Курди се налазе на 15 километара од града који је САА тек деблокирала и напредују источном обалом Еуфрата. Раније је објављено да САД желе да Курди заузму читаву источну обалу Еуфрата како би спречили даље напредовање Сиријске арапске армије. Курди су за два дана борби заузели око 250 квадратних колометара територије ове провинције од Исламске државе.

Поједини медији на Блиском истоку процењују да ће уследити трка Курда и Сиријске арапске армије га граду Албукамал који се налази на граници са Ираком уз Еуфрат. Курди напредују провинцијом Деир Ез Зор иако територије које заузимају нису насељене Курдима, за то време САА спрема десант на источну обалу Еуфрата како би им пресекла пут и спречила даље напредовање. Курди и даље воде борбе у Раки којима се не назире крај и њихова операција је ризично јер немају довољно људи али претпоставља се да су у офанзиву на Деир Ез Зор кренули под притиском САД. Ипак, за њихов успех заслужна је чињеница да су снаге ИД заузете борбама са САА у самом граду Деир Ез Зор. Како су Сиријци напали израелске авионе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САА чисти југ Деир Ез Зора.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА