Најновије

ТОМПСОН ПОНОВО ДИВЉАО: Узвикнуо проблематични поздрав, прети му пријава!

У јеку полемике о употреби усташког поздрава "за дом спремни" хрватски певач екстремне деснице Марко Перковић Томпсон на концерту поново певао спорне песме.

Томпсоново усташко оргијање у Слуњу (Фото: Јутјуб)

Наиме, како преносе хрватски медији Томпсон, који у на својим наступима и песмама глорификује усташтво, је на концерту у Шалати у суботу поново је запевао "Бојна Чавоглаве", па је полиција покренула истрагу. Хрватски медији преносе да би Томпсон поново могао због тога да заради прекршајну пријаву.
Свој наступ, наиме, Томпсон је отворио песмом "Бојна Чавоглаве" на којој је ,како наводе медији, заурлао "за дом", а публика одговорила са "спремни". Истовремено, полиција је спремно снимала његов наступ и публику која се на Шалати појавила с разноразним усташким знаковљем и симболима режима Павелићеве НДХ, измђу осталог, са заставама ХОС-а и мајицама са натписом ХОС и "за дом спремни". 
Министар полиције Давор Божиновић у суботу је јасно потврдио да се усташки поклич "за дом спремни" неће ни убудуће допуштати због чега се и спроводи истрага због изгреда на конференцији за медије ХОС-а на којој се клицало усташким поздравом. 
Што се тиче суботњег изгреда, загребачка полиција засад има довољно видеоматеријала, али и јавно доступне снимке с бројних друштвених мрежа за санкционирање певача и појединих изгредника у публици. 
Перковић је тим поводом за РТЛ тв рекао да је свевстан да ће с песмом "Бојна Чавоглаве" ризиковати прекршај које је и раније добијао, али каже да њему ту ништа није спрно. 
"Не, не мислим да је она забрањена, нити је ишта спорно у њој. Она је написана у време рата, 1991., она је легална песма на свим нивоима, нема никаквог разлога да је не певам. Добио сам полицијску пријаву, али то је њихова индивидуална процена. сматрам да нисам повредио никакав закон и да нисам ништа крив", уверен је Томпсон. 
Иначе, током суботњег концерта, за време изводјења песме "Маранатха" на позорницу се попео и сисачки бискуп Владо Кошић, пренео је Нови лист. Погледајте ОВДЕ какво невреме је погодило Хрватску. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Уз ову Томпсонову песму су се загревали хрватски кошаркаши на Евробаскету:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА