Најновије

Инспекторка која је заташкала корупцију на челу антикорупцијске комисије!

Бивша полицијска инспекторка Весна Димитријевић која је 2011. године, док је још радила у Управи криминалистичке полиције, саботирала истрагу о корупцији у београдској Хитној помоћи, именована је за председницу Комисије за борбу против корупције у здравству.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Наиме, Димитријевић упркос налогу тужилаштва није истражила наводе да су поједини лекари Хитне помоћи због коруптивних договора са приватним погребним предузећима остављали пацијенте на самрти да умру – ускраћујући им обавезну медицинску помоћ.
 
Више јавно тужилаштво наредило је у новембру 2011. године инспекторки Весни Димитријевић да истражи наводе узбуњивача и бившег директора београдске Хитне помоћи Борка Јосифовског о томе да двојица лекара из ове установе не пружају реанимацију пацијентима на самрти и да имају договоре са приватним погребним предузећима да им продају адресе преминулих пацијената. Димитријевић се међутим оглушила о наредбу тужилаштва и током четворомесечне истраге није предузела ни основне истражне радње.
 
Иако је тужилаштво наложило МУП-у да испита чланове породица преминулих пацијената који су присуствовали лекарским посетама и могли да сведоче да ли је пропуста лекара било или није, Димитријевић то није учинила. Једини искази које је Димитријевић предала уз полицијски извештај су сведочења осумњичених лекара. 
 
Интересантно је да су искази два различита лекара идентични од речи до речи. Димитријевић је такође у полицијском извештају нетачно навела да против осумњичених лекара никада није вођен никакав поступак. У досијеима лекара постоје докази да су били кажњени умањењем плате јер су сарађивали са погребницима.
 
Истраживање "Пиштаљке" показало је да Весна Димитријевић у току истраге чак није ни посетила Градски завод за хитну медицинску помоћ.
 
Прочитајте ОВДЕ који су нови детаљи случаја хапшења Саше Мирковића естрадног менаџера и бившег председника СО Зајечар. 
Извор: pistaljka.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте резултате истраживања о корпуцији у Србији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА