Најновије

ДАЧИЋ: Хапшењем застрашују Србе на КиМ!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио да је синоћна акција хапшења Срба на Косову наставак притиска на Србе који живе на КиМ.

Дачић (Фото: Јутјуб)

- Морамо да имамо правне тимове да помогну у таквим ситуацијама. То је начин застрашивања и порука Србима да могу да их оптуже за све и свашта, доказ је да смо дошли до тога да се припадници Црвеног крста сматрају непрјатељима - казао је Дачић гостујући у Јутарњем програму РТС.
Како каже, Србија стално мора да подсећа на чињеницу, на свим међународним скуповима, "а то је ако кажу да су Срби извршили гениоцид изнесите податке".
- А ти подаци су трагични, али по Србе. Слично је и са Хрватском, где је некада живело 500.000 Срба а сада их је много мање. У загребу је било 50.000...слично је и са Приштином - рекао је Дачић.
Он је рекао да се припадници међународне заједнице константно љуте када изнесе такве податке, али напомиње да се ради о чињеницама.
- Председник Вучић је био јасан - унутрашњи дијалог. Али, они мисле да одмах треба да признамо Косово. Само то од нас траже - закључио је Дачић.
Сергеј Трифуновић испрозивао Вучића као нико никада до сад. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Столтенберг је наш човек у НАТО-у
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА