Најновије

ПОЧИЊЕ НОЋНА МОРА АЛИЈАНСЕ: Погледајте како грми руска војска на вежби "Запад 2017"! (ВИДЕО)

Данас су почеле велике војне вежбе "Запад 2017" на којима ће учествовати руска и белоруска војска, како на територији западне Русије, тако и на територији Белорусије.

Запад 2017 (Фото: ЈуТјуб, Правда)

На овој војној вежби званично учествује 12.700 војника, од чега чак 7.200 војника из Белорусије, а према речима руског шефа дипломатије, Сергеја Лаврова, биће и 70 авиона и хеликоптера, 250 тенкова, око 200 топова, вишецевних бацача и ракетних система и не више од 10 бродова. Вежбе ће трајати од 14. до 22. септембра, а одржаће се на већем броју локација у Русији и Белорусији. У Белорусији ће бити стационирано око три хиљаде војника. Подсећамо, велика бука се подигла у земљама НАТО алијансе због ове вежбе, а и сам Јенс Столтенберг, генерални секретар НАТО алијансе, тврди да ће на вежбама учествовати 100.000 војника, што је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров одлучно демантовао.
Лавров је у више наврата истакао да број војника неће кршити Бечку конвенцију која прописује да на војним вежбама не сме бити више од 13.000 војника. Овакве тврдње Столтенберга и других западних званичника, као и великог броја медија, део су антируске и русофобске пропагандне кампање, оцењују из Кремља. Док велики део руске војске вежба на западним територијама, други део армије активно учествује у Сиријском рату. Тако је са подморница Кулпино и Велики Новогород данас испаљена салва крстарећих ракета "Калибар" на положаје Исламске државе у Деир Ез Зору. Снимке ове акције руске морнарице, као и више детаља о циљевима, можете да погледате ОВДЕ.
Извор: komersant.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА