Најновије

ДОДИК: Организовани покушај промене власти насилним путем (ВИДЕО)

Покушај опозиције да блокира рад Народне скупштине Републике Српске, председник Српске Милорад Додик оценио је као организовани покушај промене легитимно изабране власти насилним путем.

Додик (Фото: Јутјуб)

- У организованом плану нађе се нека тема и око ње се покушава организовати институционална криза. То смо видели у Украјини, Македонији и другим земљама где су те "Сорошеве међународне организације" управљале тим процесима кроз протесте. Дакле, у оквиру одређених међународних група, фрустрираних немогућношћу управљања Републиком Српском, постоји тежња да се власт пре избора "склони", како би дошла кооперативна власт, у виду Бореновића и њему сличних. Овде се ради о савршено јасним интересима - рекао је председник Српске за РТРС.
Додик је рекао да му је драго што покушај насиља није успео, истакавши да је удар на Народну скупштину удар на институције Српске.
- Опозиција овим захтева нефункционисање, колико год причали о функционисању инстутуција. Једино оружје које народни посланик има- је његова рука у парламенту. Опозиција може на демократски начин да изрази незадовољство, дакле, протестима, а не насиљем - рекао је Додик.
Он каже да је покушај блокаде НСРС ванпарламентарни начин борбе који је опозиција раније најавила.
- Говедарица је рекао да ће се тући у НСРС и вероватно је то покушао и овај пут, иако делује да није он вођа те групе, већ да је то /Драган/ Чавић. У том погледу је јасно оно што су најављивали као ванпарламентарне методе борбе. Нису случајно изабрали Народну скупштину и РТРС, као синоним за оно што јесте Република Српска - рекао је Додик.
Председник Српске је рекао да опозиција, као мањина, жели да наметне вољу демократској већини, коју при том назива диктатуром.
- Покушавају да одрже причу о диктатутри у Републици Српској, а они су ти који покушавају да уведу диктатуру, наметањем свог мањинског мишљења већини. Овде имамо јасну, манифестовану већину у НСРС од 53 посланика, а не 42 посланика у коалицији окупљеној око СНСД-а - истакао је Додик.
Додик је рекао да власт у Српској не жели ескалацију, да ће наставити да ради свој посао и да је одржавањем седнице Народне скупштине, послата најважнија порука.
- Ми нећемо ескалацију. У реду, стојте тамо, нека /Миладин/ Станић постане највећи силеџија у Републици Српској и онда нека причају о диктатури. То смо видели избацивањем сниматеља РТРС-а - рекао је председник Српске за Радио-телевизују Републике Српске.
Говорећи о уговору о Транспортној заједници Додик је рекао да овај уговор може да буде прихваћен само под условом да се у БиХ примењује механизам координације.
 - Ми се не слажемо с тим. Како је Иванић могао да гласа за то? А шта су они рекли јуче на Председништву? Рекли су - прихватамо Транспортну заједницу, али нека се надлежна министарства договоре. Па ми смо се договорили! Постоји прича о механизму координације и ми не тражимо ништа друго - рекао је он, додавши да је представницима СДС-а и ПДП-а очигледно требало нешто да скрену пажњу са неуспеха које постижу на нивоу БиХ, због чега је "можда требало да прође седница Председништва БиХ на којој се прихвата Транспортна заједница".
Додик је рекао да Република Српска неће "разбијање механизма координације" јер су њега усвојиле и институције Српске, и БиХ, и ФБиХ, те Брчко дистрикт и сви кантони у ФБиХ. Каква подла манипулација, подршка Русије Србима са Косова представљена као Путинова подршка сарадњи са Харадинајем. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ћеранић за РТРС: Поједини желе интервенцију СИПЕ на територији Српске
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА