Најновије

НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА АСАДА У ДЕИР ЕЗ ЗОРУ: Курди се пробили до Еуфрата, опкољено 1000 терориста ИД (МАПА)

Проамеричке Сиријске демократске снаге, претежно састављене од Курда, заузеле су градић Ал-Хусеинијех на истичној обали Еуфрата северно од Деир Ез Зора.

Maпа фронта (Фото: Liveumap.com/Правда)

Са друге стране реке је Сиријска арапска армија, тако да су овим снаге Исламске државе јужно од раке у питпуности опкољене и одсечене од остатка територије коју контролишу. Претпоставља се да је у котлу опкољено око 1000 бораца Исламске државе.

Курди ће сада вероватно наставити напредовање дуж реке у оба правца, северно и јужно од освојеног градића. Исламска држава је предходно објавила да је у ваздушном нападу коалиције коју предводе САД убијено 120 цивила, од чека 100 деца. Они тврде да су авиони америчке коалиције гађали избеглички камп код Диер Ез Зора. Долазак Курда до Еуфрата прави нови проблем САА која још увек није прешла реку. Курди ће журити да напредују ка југу како бии спречили САА да пређе Еуфрат и ослободи важна нафтна поља која, по свему судећи, Курди желе за себе. Како је ИД уништила читав војни конвој оклопних возила погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе САА са ИД са западне стране Еуфрата.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА