Најновије

ПЕНТАГОН ПРЕТИ РУСИМА: Само вас гледамо!

Русија и Белорусија су предузеле мере за осигурање транспарентности војних вежби „Запад 2017“, саопштила је за Спутњик званична представница Пентагона Мишел Балданса.

Пентагон (Фото: Pixabay)

Према њеним речима, амерички војни ресор је „информисан да Русија у сарадњи са Белорусијом изводи војне вежбе ’Запад 2017‘ ове недеље“.
„Признајемо, Русија и Белорусија су предузеле кораке за осигурање транспарентности“, навела је Балданса.
Између осталог, додала је она, Белорусија је издала саопштење о војним вежбама, у складу са Бечким споразумом, „указавши да је величина војних вежби мања од оних које захтевају присуство међународних посматрача“. Држава је одржала потребан брифинг у оквиру међународних форума.
Наведено је да је „Русија о војним вежбама информисала Савет Русија-НАТО“. Наглашено је да су „обе државе позвале неколико међународних посматрача на део војних вежби“, пише "Спутњик".
Представница Пентагона је изразила забринутост поводом величине војних вежби, нагласивши да се „званични подаци Русије и Белорусије не поклапају са информацијама медија“.
„Пажљиво ц́емо пратити војне вежбе како бисмо открили било какве нелогичности између саопштених података о учешц́у војника и технике и стварних података“, рекла је она.
Заједничке стратешке војне вежбе „Запад 2017“ оружаних снага Русије и Белорусије одржавају се од 14. до 20. септембра на територији Белорусије, као и на три руска полигона. Према подацима Министарства одбране Русије у њима ц́е учествовати до 12,7 хиљада војника. Један број држава НАТО-а и украјинске власти раније су изразиле забринутост због предстојец́их војних вежби.
Москва и Минск су, иначе, у више наврата саопштили да заједничке војне вежбе не представљају претњу по било коју државу и да су одбрамбеног карактера. Погледајте ОВДЕ како изгледа руска масовна војна вежба. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте супертајну руску фабрику хеликоптера у Казању:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА