Најновије

ПУТИН СПРЕМА ОДМАЗДУ: Русија ће америчке дипломате лишити већине привилегија

Русија ће морати да смањи број америчких дипломата за још 155 људи како би постигла комплетан паритет, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Међутим, према речима дипломатских извора, разматрају се и друге опције.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Вероватно ће се смањити и број америчких дипломата којима је дозвољено да слободно путују изван одређене зоне око дипломатских мисија у Русији. За сада, руске дипломате нижег и средњег ранга могу слободно да се крећу унутар САД-а у радијусу од 40 км. Све дипломате из Русије, са титулом саветника и изнад, могу да путују широм САД-а без сметњи.
Слична правила важе за високе америчке диломате у Русији. Међутим, у Русији има више таквих дипломата него што има високих руских дипломата у САД. Ово, каже Москва, не одговара принципу паритета.
Поред тога, руске власти су данас америчке дипломате лишиле могућности да паркирају своја возила на специјално одређеним местима у Москви и другим градовима Русије. Интересантно, таква могућност уопште није пружена руским дипломатама у САД.
29. августа су америчке влади одлучиле да затворе генерални конзулат Русије у Сан Франциску. Чим је дипломатска мисија престала са радом, америчке специјалне службе су претражиле зграду.
Шеф руског Министарства спољних послова, Сергеј Лавров, рекао је да Москва проучава услове у којима руске агенције раде у САД и обрнуто. Русија намерева да ове услове доведе до потпуног паритета, рекао је министар.
“Ако они (Американци) приступају паритету као критеријуму, ми сада анализирамо услове у којима америчке институције раде у Русији, и у којим условима руске институције раде у САД. Ми ћемо ове услове у потпуности ускладити са оним што се зове паритет,“ рекао је Лавров на конференцији за новинаре у главном граду Јордана.
Погледајте ОВДЕ како грми руска војска на вежби "Запад 2017"!
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руске подморнице испаљују крстареце ракете на ИД у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА