Најновије

РУСИ ПОТВРДИЛИ: Курди и терористи у паници! Сиријске снаге прешле Еуфрат, а нико не зна где! (ВИДЕО)

Након победа у околини Деир Ез Зора, снаге сиријских власти успешно су прешле реку Еуфрат и заузеле позиције на источној обали, рекла је представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова током редовног недељног обраћања.

Прелазак тенка преко понтонског моста (Фото: ЈуТјуб)

Руска војска заједно са Сиријском арапском армијом сада ради на присиљавању Исламске државе (ИД) да напусти град Деир Ез Зор и уклањању експлозивних направа које су поставили терористи. Део обраћања који се односи на Деир Ез Зор можете да погледате на 30.16:
Изјава Марије Захарове прва је званична потврда преласка сиријских снага на источну обалу Еуфрата, који, као мисија од изузетне важности, ужива статус "строго поверљиво" и одвија се у потпуном "медијском мраку".   До сада су се овим поводом појављивале само фотографије руске и сиријске инжињерије и чамаца који су се упутили према непознатој локацији на обали Еуфрата. Једну од теорија где је могуће да се овај прелазак догодио, као и како изгледа постављање понтонског моста погледајте на снимку: Седам команданата терориста, са 1.000 бораца пребегло је на Асадову страну. Више о томе, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА