Најновије

НАТО У СТРАХУ: Русија се спрема за велики рат!

Председавајући Војног комитета НАТО генерал Петр Павел каже да постоје разлози за забринутост због војних маневара “Запад-2017” Русије и Белорусије.

НАТО авион изнад Балтика (Фото: Јутјуб)

Како каже, они би могли да буду виђени као "озбиљне припреме за велики рат".
Осим тога, Павел је навео и да се НАТО "не надмеће са Русијом око Западног Балкана".
Павел је казао да НАТО појачава напоре на поновној обнови војних комуникација са Русијом како би избегле "нежељене последице потенцијалних инцидената током вежби". 
"Када погледамо вежбу каквом је представља Русија, не би требало да буде забринутости. Али, када погледамо ширу слику, морамо да будемо забринути, јер Русија није транспарентна", навео је Павел. 
Он је то изјавио током годишње конференције Војног комитета НАТО која је у петак отворена у албанској престоници Тирани и на којој ће теме бити борба против тероризма, ситуација на Западном Балкану и нова стратегија САД у Авганистану. 
Павел је казао да би проблеми у региону Западног Балкана могли да произађу из радикализма, организованог криминала, миграција, економских проблема или "малигног утицаја из Русије". 
"Ми се не надмећемо са Русијом око Западног Балкана. Ми смо пре свега усредсређени на то да Балкан буде стабилан и безбедан", поручио је Павел. 
Он је додао и да не постоје планови за смањење трупа на Косову или постављања рока њиховог присуства тамо. Погледајте ОВДЕ како се Руси спремају за рат. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледају НАТО специјалци у акцији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА