Најновије

АМЕРИКАНЦИ НАПУШТАЈУ АЛ ТАНФ: Британске специјалне јединице већ испразниле околне објекте!

Коалиционе снаге рано јутрос повукле су се из Закафа, по договору са руском страном о ситуацији у Сиријској пустињи, известили су сиријски опозициони медији.

Американци у Сирији (Фото: ЈуТјуб)

База Закаф, једна је од помоћних инсталација сиријске војне базе Ал Танф, у близини тромеђе са Иракоми Јорданом, коју су запоселе "Коалиционе" снаге и претвориле је у своје главно упориште у овом делу Сирије. Како наводе извори који су известили о овом повлачењу, положаје су први напустили британски војници, који су се из Закафа повукли још 8. септембра, након што су јорданске власти приморале "опозиционе" снаге под својом контролом да напусте сиријску територију. 
Остатак џихадиста који се налазе у овом подручју одбио је ово повлачење, додавши да ће своје оружје сада "слободно моћи да окрену према снагама сиријског режима".

Може се претпоставити да је овакав потез "Коалиционих" снага повучен као "знак добре воље" пред разговоре о подели зона интереса у Деир Ез Зору, које је иницирала Америка. Више о томе можете да прочитате ОВДЕ. Да подсетимо, раније ове године водиле су се жестоке борбе у Сиријској пустињи између снага лојалних сиријским властима, које су имале подршку Русије, и џихадиста који су уживали отворену и директну подршку америчке "Коалиције" и Јордана. Током ових сукоба, коалициони авиони два пута су гађали колоне сиријске армије, а једном чак и ирачке Снаге националне мобилизације које су у том тренутку избијале на сиријску границу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жестоке борбе су се водиле пре два месеца између САА и "опозиције" у близини Ал Танфа:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА