Најновије

СЛАМАЊЕ КИЧМЕ ИД: Сиријци и Ирачани направили договор, заједно ће напасти ове градове у рукама ИД (МАПА)

Сиријска арпаска армија и Хезболах састали су се са представницима ирачке армије и тзв. Народних мобилизационих јединица као би договорили заједничку операцију на главну линију за снабдевање ИД.

Ирачани (Фото: Синхуа)

Састанак је одржан у недавно ослобођњеном граду Акашат у Ираку а договорена је заједничка офанзива на градове Ал Каим и Абукамал на реци Еуфрат који се налазе на главној рути за снабдевање Исламске државе. Сирија је дала дозволу ирачким трупама да могу да уђу 10 километара у дубину сиријске територије, али са њима ће бити и сиријски тенкови и војници који су већ прешли границу са Ирако и придружили се њиховим трупама. Други правац САА ће бити уз ирачку границу.  На састанку су договаране операције за деблокаду аутопута Деир Ез Зор-Багдад.

Када Ирачани и Сиријци ослободе Ал Каим и Абукамал биће пресечена једина преостала линија транспорта и снабдевања између бораца ИД у Ираку и Сирији. САА наставља операције и у граду Диер Ез Зор напредујући уз источну обалу реке. САА се суочав са претњом на југу Сирије где је морала да пребаци велики део снага а више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ирачани се боре западно од Мосула.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА