Најновије

СРПСКИ ГОСТ НА "ЗАПАДУ 2017": Диковић и Путин посетили командни центар руско-белоруских војних вежби (ФОТО/ВИДЕО)

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, који борави у службеној посети Русији, данас је на полигону Лужскиј присуствовао извођењу активне фазе вежбе руске и белоруске војске „Запад 2017“.

Запад 2017 (Илустрација: Правда)

Генерал Диковић је имао одвојене сусрете са начелником Генералштаба Оружаних снага Русије генералом армије Валеријем Герасимовим и командантом Западног војног округа, генерал-пуковником Андрејем Валеријевичем Картаполовим, који са руске стране руководи реализацијом вежбе.


Диковић и Герасимов (Фото: Војска Србије) Са руским колегама Диковић је разговарао о унапређењу билатералне војне сарадње Србије и Русије и актуелним безбедносним питањима у свету, а било је речи и о проширењу сарадње наше земље са Организацијом уговора о колективној безбедности (ОДКБ), пре свега у области обуке, саопштено је из Војске Србије. Путин је данас, такође, посетио војне вежбе Запад 2017: Начелник Генералштаба ВС је захвалио генералу Герасимову на помоћи Русије у опремању наше војске, додајући да ће Војска Србије наставити да развија своје способности у сарадњи са свим партнерским државама, као што је Русија. Зашто генерала Герасимова, једног од најпоштованијих генерала у руској војсци данас, називају и "оцем хибридног рата", прочитајте ОВДЕ. Наша војска је пре свега заинтересована за извођење заједничких вежби, обуке и усавршавања на различитим нивоима, а посебно су значајни бројни специјалистички курсеви у Русији на којима се усавршавају припадници ВС, наводи се у саопштењу. Здружена стратегијска вежба „Запад 2017“ се реализује од 14. до 20. септембра на територији Руске Федерације и Републике Белорусије. Вежбе овог типа се изводе једном у две године и представљају  завршну фазу заједничке обуке са циљем провере оспособљености за садејство двеју оружаних снага у одбрани Савезне државе Руске Федерације и Белорусије. На вежби учествује око 13.000 војника уз око 70 авиона и хеликоптера, 680 јединица технике и 10 бродова из састава Балтичке флоте.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА