Најновије

Ево када ће се наплаћивати улаз на Калемегдан!

- Могуће је да ће се наплаћивати улаз на Горњи град Калемегданске тврђаве, рекла је градски секретар за културу Ивона Јевтић.

Калемегдан (Фото: Јутјуб)

Јевтићева је истакла да би могло да се догоди у "наредном периоду", односно вероватно за "наредних годину или две”.
Осим тога, она је истакла да се у том случају неће наплаћивати улаз на цео Калемегдан, већ само на Горњи град, што ће, како каже, ЈП "Калемегданска тврђава" донети већа средства.
Како наводи, о томе разговарала са дирекетором ЈП "Београдска тврђава" Петром Андријашевићем, а одлуку о томе тек треба да донесе Управни одбор ЈП "Београдска тврђава" који чине пет чланова и председник. 
- Одлука још није донета, али постоји логика иза оваквог размишљања. У целом свету се улазак на најпознатије туристичке дестинације неког града наплаћују, а овако бисмо обезбедили већа средства за даљи развој - рекла је Ивона Јевтић. 
Тврђава и парк Калемегдан представљају један од најважнијих симбола Београда, а у Горњем граду налази се више културно-историјских споменика попут Римског бунара, Сахат куле и Победника. 
Београдска тврђава подигнута је почетком 1. века као палисад са земљаним бедемима, да би се током векова развила у римски каструм, византијски кастел и средњевековну утврђено престоницу Српске деспототивне, да би на крају била аустријско и османлијско артиљеријско утврђење.
Прочитајте ОВДЕ ко је платио стан Александру Вулину који је најавио и да ће појаснити цео случај.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте Калемегдан из ваздуха.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА