Најновије

АФЕРА "ТЕТКА": Верујете ли да је министар Вулин више од 22 пута посетио Канаду?

- Уносио сам девет по девет хиљада евра - тако министар одбране Александар Вулин одговара на питање КРИК-а како је у Србију доспело 205.000 евра потребних за куповину стана а за које Вулин тврди да је позајмио од супругине тетке из Канаде.

Александар Вулин (Фото: Медија цнетар)

Новинарка КРИК-а Бојана Павловић каже да јој је министар први пут одговорио на ово питање, које они већ дуже време постављају, а тврди да је изјаву успела да забележи као телефонски аудио снимак.
Практично то би значило да је више од 22 пута уносио по 9.000 евра.
Више о куповини стана, теткиној позајмици и увредама које на рачун новинара, који испитују ову тему, последњих дана путем саопштења упућује Покрет социјалиста - на чијем је челу министар Александар Вулин - од њега није било могуће сазнати.
Вулин није желео да одговара на новинарска питања на догађају ком је присуствовао.
Подсетимо, Агенција за борбу против корупције је, у току провере имовине министра Вулина, утврдила да није јасно из којих средстава и на који начин је платио стан од 107 метара квадратних у Београду, због чега је сачинила извештај и проследила га Тужилаштву за организовани криминал.
Тај извештај је пре неколико дана објавила Мрежа за истраживање криминала и корупције.
Вулин је, како пише у извештају, навео да су да су он и супруга позајмили 205.000 евра од њене тетке из Канаде. Као доказ, предао је признаницу с потписом његове супруге Наташе на којој је писало да је примила новац и да је рок за враћање десет година. Потписа тетке из Канаде на признаници није било.
Тадашња директорка Агенције Татјана Бабић обратила се Царини и Управи за спречавање прања новца. Да је неко у земљу унео 205.000 евра у кешу, то не би могло да прође незапажено. По закону је дозвољено да се преко границе непријављено пренесе максимално 10.000 евра, а за сваки већи износ мора да се обавести царина и да се објасни порекло новца.
Не постоји, међутим, забележен податак да је било ко од супружника Вулин, као ни тетка из Канаде, унео новац у Србију. Ни Управа за спречавање прања новца која евидентира новчане трансакције није пронашла да је на њихове или рачун продавца стана уплаћен поменути износ, пише у извештају.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Бошку Обрадовићу искључен микрофон док је постављао  посланичка питања у Народној Скупштини?
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Истрага порекла новца: Вулин за уредника КРИК-а рекао да је наркоман

Бонус видео

Министар Вулин о иницијативи да се слике председника поставе у ВС.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА