Најновије

ЕРДОГАН ПРЕЛОМИО: Ево када ће дефинитивно посетити Србију!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган посетиће Београд 10. октобра. Датум посете председника Турске утврђен на састанку Ердогана и Вучића у Њујорку.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: kremlin.ru)

Председник Србије Александар Вучић је нагласио да ће то бити потврда великог пријатељства два народа и изразио захвалност турским компанијама које су улагале у најнеразвијенијим местима у Србији. и.
"Наша земља гаји искрено пријатељство према турском народу и ми данас имамо прилику да започнемо нови процес у нашим односима", истакао је председник Вучић. 
Председник Ердоган је нагласио да су односи Србије и Турске веома важни за мир и стабилност Балкана. "Србија је кључна земља на Балкану за очување мира и стабилности и зато смо увек подржавали ваш европски пут", рекао је турски председник. 
Он је истакао да је неопходно радити на јачању економских односа и трговинске размене, која је, како је изјавио, 2016. године износила око 800 милиона долара, а у првих шест месеци 2017. године 539 милиона долара. 
"Заједнички циљ треба да буде милијарду долара и ја подржавам наше инвеститоре да што више улажу у Србију", закључио је председник Ердоган и нагласио да би током његове посете Србији требало потписати уговор о слободној трговини између две државе. 
Двојица саговорника сагласили су се да је туризам веома важан сегмент у развоју економских односа и да је неопходно радити на повећању броја туриста у обе земље, саопштила је данас служба за сарадњу с медијима председника Републике. 
Тема разговора били су и инфраструктурни пројекти за које је турска страна заинтересована, као што су аеродром Краљево, ауто пут Тутин - Нови Пазар - Сјеница и аутопут Београд - Сарајево. Погледајте ОВДЕ зашто је почео отворени рат Русије и САД у Сирији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа напредовање турске војске око Ал Баба:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА