Најновије

ПАЦОЛИ ТВРДИ: Имамо гласове за УНЕСКО!

Први заменик косовског премијера и министар иностраних послова Беџет Пацоли тврди да је Косово обезбедило довољно гласова за чланство у Унеску.

Беџет Пацоли (Фото: Јујтуб)

Он је додао да је претходно потребно да се донесу два закона који се односе на верску једнакост. По питању косовског чланства у Интерполу, Пацоли је рекао да ће Приштина извршити тактичко повлачење у договору са САД.
Пацоли, који је у делегацији Приштине на заседању Генералне скупштине УН, рекао је за Интерактив КТВ-а да је за неколико дана и низа састанака у САД осигурао нове гласове за чланство Косова у Унеску. 
"Као што знате, Косово се мора пријавити за Унеско, иако прилично каснимо. Прошло је доста времена, а мало је урађено. Проучавао сам и стратегију и начин на који се одвија обезбеђивање гласова. Охрабрен сам и кажем да ћемо имати гласове за Унеско. Данас смо имали веома важан састанак са пријатељском државом која је признала Косово и, у разговору са њом, практично је Косову гарантовано између 15 и 20 гласова за Унеско ", рекао је Пацоли. 
Он је додао и да Косово нема довољан број гласова за чланство у Интерполу па ће Приштина извести "тактичко повлачење" у договору са САД. 
Пацоли каже да Косово није довољно радило на том чланству, а проблем је и то што се Генерална скупштина Интерпола ове године одржава у Кини, која није признала косовску независност. 
“Чланство у Интерполу захтева много рада и велико ангажовање. У тренутку када сам дошао, видео сам да се на томе радило, али не како треба. Веома сам скептичан и уопште нисам храбар да кажем да ће све ићи како треба у вези са тим , јер је домаћин овог самита поставио барикаде", рекао је Пазоли. 
Као пример је навео да косовским представницима, који треба да учествују на тој скупштини, још, како је рекао, нису послате визе. 
"Велика је одговорност рећи да се повлачимо. Уверен сам да ће људи разумети, али морамо учинити тактичко повлачење у сарадњи са САД и да се припремимо за наредни самит следеће године, који ће бити одржан у Абу Дабију", рекао је Пацоли уверен да ће Приштна до тада обезбедити довољан број гласова. 
"Не дозволимо разочарање“, рекао је он у емисији Интерактив на КТВ. 
Пацоли је рекао да је за неколико дана рада обезбедио 25 усмених потврда за подршку на наредној скупштини Интерпола, али смо још много далеко од потребног броја за улазак. 
За чланство Косова у Интерполу птребно је да Приштина обезбеди 115 гласова подршке земаља чланица. Погледајте ОВДЕ када ће Ердоган напокон посетити Србију. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево ко је заиста Беџет Пацоли:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА