Најновије

КУРДИ И АМЕРИКАНЦИ У ШОКУ: Велики заокрет сиријских снага у Деир Ез Зору! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) и њени савезници ослободили су данас села Халбиј, Залбија, Касаби, Мадан и Атик, јавило је медијско крило Хезболаха.

Онеспособљена терористичка возила током данашњег напретка (Фото: Твитер)

Сиријске снага сада се налазе на свега 4 километра од града Маадан. Погледајте снимке Хезболаха из ове операције: , који се налази на међупокрајинској граници Раке и Деир Ез Зора, упоришта из кога су терористи недавно покренули жестоку офанзиву на племенске снаге које чувају до сада ослобођене делове покрајине Рака. Како се наводи у извештају либанске организације, циљ ове операције је преузимање аутопута Рака-Деир Ез Зор, што би обезбедило директну везу између владиних снага на два фронта, а вероватно и успорило напредовање курдско-америчке коалиције у покрајини, пошто је заузимањем читаве западне обале Еуфрата САА обезбедила ватрену контролу и над путем који се налази уз саму источну обалу реке. Изненадан потез је, такође, затворио терористе унутар околине Маадана.

На источној страни Деир Ез Зора, у току је трка за контролом над нафтним пољима између курдско-америчке коалиције и сиријских снага. Више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА