Најновије

ПОВОД ЗА ТОТАЛНИ РАТ: Курди побили сиријске војнике при преласку Еуфрата?!

Борбене јединице курдског СДФ-а, који напредују кроз сиријску покрајину Деир Ез Зор уз подршку америчких снага на копну и из ваздуха, гранатирале су групу Сиријске арапске армије која је прелазила Еуфрат на, за сада, непознатој локацији, известио је велики број локалних активиста.

Сиријске снаге прелазе реку (Фото: ЈуТјуб)

У нападу је, према овим наводима убијено девет сиријских војника, а курдски медији демантовали су ове информације одмах по њиховом појављивању.
Информације нису поткрепљене фото или видео матерјалима. Да подсетимо, напетост између курдско-америчке коалиције и сиријских снага започела је када су Курди и Американци, након успеха Сиријске армије у Деир Ез Зору, кренули у продор према граду са источне стране Еуфрата. Курди су као основни циљ, на почетку операције, више пута истицали спречавање сиријских снага да пређу реку. Након успешног преласка Еуфрата, започеле су провокације курдско-америчке коалиције, а чак је изведено и неколико напада Исламске државе са територије која је под њиховом контролом. Руска авијација је већ послала хитац упозорења, који је изазвао снажну реакцију Коалиције. Након поновљених, нимало безазлених, упозорења руских генерала, о чему више можете да прочитате ОВДЕ, данас је реаговао и Сергеј Лавров, који је јасно ставио до знања шта и Курди и Американци могу да очекују уколико се овакве провокације наставе. Више о упозорењу Сергеја Лаврова прочитајте ОВДЕ.  Исламска држава је покушавала да успори прелазак сиријских снага помоћу дронова-бомбардера:
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Генерал Исам Захредин, чувар Деир Ез Зора, сада учествује у првим линијама офанзивних операија:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА