Најновије

ТАЈНЕ СЛУЖБЕ БИХ ПРИСЛУШКИВАЛЕ ХРВАТСКЕ ЗВАНИЧНИКЕ: Ево шта је поручио Пленковић!

Хрватски премијер Андреј Пленовић рекао је у Њујорку да нема сазнања да безбедносне службе БиХ прислушкују хрватске званичнике и привреднике.

Андреј Пленковић (Фото: Јујтуб)

Међутим, како каже, било би веома лоше да је то истина.
Пленковић је рекао да у овом тренутку нема сва сазнања о тој теми, да се чуо с директором хрватске Сигурносно-обавештајне агенције и да очекује потпуне информације по повратку у Хрватску.
"Али то да се прислушкује хрватске дужноснике, то је јако лоше у сваком случају ако је истина, али то ћемо видети кад се вратим", рекао је хрватски премијер новинарима, пренели су хрватски медији. 
Хрватски недељник Национал у најновијем броју обелоданио је да је на основу увида у више тајних извештаја ОСА-е дошао до доказа да та служба "води специјални рат против Хрватске, хрватског премијера Андреја Пленковића и спољне политике владе, али и хрватског народа у БиХ". 
Пленковић је рекао да засад не може да износи коначан став о томе. 
"Не бих доносио некакве дефинитивне судове у овом тренутку, тема је преосетљива, а за мене је Босна и Херцеговина као држава и најближа и најбитнија и имамо велики интерес за добре односе и за Хрвате, који су тамо конститутиван народ. То сам показао од првог дана мандата - седам посета Босни и Херцеговини у мање од 11 месеци", рекао је Пленковић 
Томе је додао да увек има на уму да је "превише тога што спаја две државе, а све отворене теме сигурно нису нерешиве". 
Иначе, министар сигурности БиХ Драган Мектић, дан након писања Национала, потврдио да безбедносне службе те државе прислушкују хрватске званичнике и бизнисмене, истакавши да је то легитимно и да то чине све земље јер на тај начин штите своје интересе. Погледајте ОВДЕ састанак од виталне важности за Балкан. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте филм Лордана Зафрановића о усташама:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА