Најновије

ОСЛОБОЂЕН МААДАН: Тигар и његове снаге очистили цео терористички џеп за један дан и већ јуре на други фронт! (ВИДЕО/МАПА)

Тигрове снаге Сиријске арапске армије (САА) растуриле су последња терористичка упоришта на западној обали Еуфрата у покрајини Рака и очистиле међупокрајинску границу између Раке и Деир Ез Зора.

Тигар у Маадану (Илустрација: Правда)

Тигрове снаге и њихови савезници, пре свега разни сиријски добровољачки одреди, извршили су данас јуриш на Маадан, који је заузет након кратке, али жестоке борбе са терористима, пренели су сиријски про-владини извори. На друштвеним мрежама се појавила и фотографија генерала Сухеила ал Хасана - Тигра, приликом уласка у Маадан.

Након брзог ослобођења Маадана, Тигрове снаге нису дозволиле предах терористима, па су наставили да их гоне кроз околна села, која су редом и ослобађана. Према неким информацијама, реч је о више од десет села која су ослобођена у овом налету. Током ове акције, дошло је и до сусрета Тигрових снага са добровољачким одредима који су чували раније ослобођене територије Раке од напада терориста Исламске државе. Погледајте снимак њиховог сусрета у околини Маадана: Удружене снаге наставиле су операцију чишћења подручја од терориста, који свој последњи отпор пружају у околини села Ганим Али.  Овим продором остварен је важан стратешки циљ, потпуно ослобођење пута Рака-Деир Ез Зор, чиме је у потпуности остварен задатак који је сиријска команда зацртала почетком године - обезбеђивање свих главних путних праваца и чворишта централне Сирије.

Према последњим информацијама, главнина Тигрових снага која је учествовала у овој муњевитој операцији, извршеној за свега 48 сати, већ је кренула назад према Деир Ез Зору и покушаће да ослободи највеће нафтно поље "Омар" пре него што у њега упадне курдско-америчка коалиција.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА