Најновије

КОЛИНДА ОТВОРИЛА ДУШУ: Вучић и ја...

Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић каже да постоји добра воља и ње и Александра Вучића да се крене у решавање питања између две земље.

Колинда (Фото: Јутјуб)

"Мислим да смо и у Хрватској и у Србији свесни како још не можемо говорити о пријатељству између две државе. Међутим, непобитно је да постоји добра воља и с моје и са стране председника Вучића да коначно кренемо у решавање отворених питања", рекла је она у интервјуу за "Јутарњи лист".
Она је навела да је након њиховог сусрета у Суботици прошле године када су потписали Декларацију о унапређењу односа, председник Вучић предузео неколико корака за олакшавање живота Хрвата у Војводини, као што је градња инфраструктуре, а договорена је обнова родне куће Бана Јелачића. 
"То су симболични кораци, али они упућују да постоји жеља да направимо помак у нашим односима, да их нормализујемо у тој мери да као суседи можемо отворено разговарати о свим питањима и решавати их у међусобном дијалогу. Немам илузија да ће се то догодити преко ноћи, то је процес који ће трајати, али свако путовање почиње првим кораком", рекла је хрватска председница. 
Грабар-Китаровић је раније рекла да је председнику Србије упућен позив да посети Загреб и изразила наду да ће посета бити реализована пре краја године. Погледајте ОВДЕ на шта је упозорио Лазански. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је настао конфликт око чоколадица:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА