Најновије

КЉУЧА НА СВЕ СТРАНЕ: Угрожена безбедност сиријских енклава на североистоку! (ВИДЕО/МАПА)

Дан одржавања референдума у Ирачком Курдистану обележили су бројни инциденти везани за курдске организације на територији Сирије.

Курдско славље у Камишлију прерасло у напад на САА (Фото: принтскрин)

Тензије између курдско-америчке коалиције и сиријских снага у подручју Деир Ез Зора, пренеле су се и на енклаве под контролом САА у градовима Хасака и Камишли, у североисточној сиријској покрајини Хасака. Понесени прославом референдума у Ирачком Курдистану, курдски екстремисти "Пешмерге Западног Курдистана" и снаге безбедности "Сиријских демократских снага" (СДС) покушали су да изазову сукоб са припадницима САА који чувају ове две енклаве. Овако су Курди прослављали на улицама Камишлија: Војска се повукла са истурених положаја, а Дамаск је истог тренутка испоручио захтев челницима СДС-а, да се повуку са заузетих пунктова. Сиријске "Пешмерге" су објавиле да су тензије у Камишлију изазване данашњим сукобима у Деир Ез Зору. Више о тензијама код Деир Ез Зора, сазнајте ОВДЕ.

Током прошле године дошло је до сукоба између курдских и сиријских снага у Хасаки, који су резултирали споразумом о разграничењу две стране. Тензије на североистоку Сирије додатно подгревају турско-ирачке војне вежбе, које ће се одржати на самој тромеђи Турске, Сирије и Ирака  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА