Најновије

ШИБИЦА У КАНТИ НАПАЛМА: Курди "одговорили" на измишљени руско-сиријски напад у Деир Ез Зору! (ВИДЕО/МАПА)

Оружане формације лојалне "Сиријским демократским снагама" (СДС) одговориле су на наводни напад сиријских и руских снага у области Деир Ез Зора, јавила је курдска агенција Хавар, блиска СДС-у.

Курди пале Сирију (Илустрација: Правда)

Ситуација је нарочито напета у области фабрике гаса Коноко и оближњим пољима Ал Тајбех и Ал Исба. Курдски медији цитирали су изјаву високог командира курдских снага на терену који је навео да су његове јединице отвориле ватру из тешког наоружања по положајима непријатељских снага, у знак одмазде за данашње нападе.

Раније данас, врх СДС-а је оптужио Русију за наводни напад из ваздуха на фабрику Коноко, на источној страни Еуфрата, коју су Курди преузели од ИД-а дан раније.
Након ове оптужбе, бројни курдски извори известили су и о ратиљеријским и ракетним нападима сиријских снага по њиховим положајима на источној обали Еуфрата. 
Представник Министарства одбране Руске Федерације генерал Игор Конашенков званично је одбацио ове оптужбе, наглашавајући да руске ваздухопловне снаге отварају ватру само на терористе. Он је у својој изјави, још једном поновио да руска војска, ипркос извештајима и снимцима који се појављују ових дана, и даље није приметила никаква дејства између милитаната СДС-а и терориста Исламске државе. Уз то, руска војска данас је објавила снимке који приказују присуство велике количине америчког наоружања у рукама терориста на фронту Деир Ез Зора: Овакав след догађаја бацио је у сенку велики успех сиријских снага, које су у операцијама чишћења данас заокружили контролу над читавом западном обалом Еуфрата: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА