Најновије

НЕШТО СЕ ДЕШАВА: Вашингтон ограничава летове руских авиона изнад САД!

Америчке власти намеравају да ограниче летове руских војних авиона изнад Сједињених Америчких Држава у оквиру Споразума о отвореном небу, преноси „Волстрит џурнал“.

Руски пилот (Фото: Јујтуб)

Лист наводи да ће ограничење представљати одговор америчких власти на „забрану Кремља за лет изнад Калињинграда“. У оквиру Споразума о отвореном небу, удаљеност извиђачког лета може бити до 5,5 хиљада километара. „Русија је увела ’сублимит‘ на 500 километара изнад Калињинграда“, додаје „Волстрит џурнал“.
Новине наводе да би Сједињене Америчке Државе могле да ограниче летове руских војних авиона изнад Аљаске и Хаваја. „Желимо да приморамо Русију да се поново придржава споразума“, рекао је неименовани амерички високи званичник.
Америчка делегација ће нове мере најавити током састанка Консултативне комисије Споразума о отвореном небу који ће се одржати у Бечу.
Споразум о отвореном небу потписали су у Хелсинкију 24. марта 1992. године представници 23 државе-чланице ОЕБС-а. Русија га је ратификовала у мају 2001. Учеснице споразума могу да прелећу преко територије других земаља ради праћења војних активности. Погледајте ОВДЕ зашто се Амери удаљавају од Европе. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа Путинов авион:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА