Најновије

ПУТИН: Уништавамо последњу залиху хемијског оружја, ово је историјски догађај!

Председник Русије Владимир Путин назвао је уништавање последње хемијске муниције у земљи „историјским догађајем”.

Владимир Путин са представницима војске (Фото: Kremlin.ru)

Последњи килограм од 40.000 тона залиха отровних материја који се налазио у Русији, а који се налазио у две артиљеријске гранате, уништен је у објекту „Кизнер” у Удмуртији.
„Ово је веома важан историјски догађај, јер ће данас бити уништена последња залиха руског арсенала хемијског оружја”, рекао је Путин током телефонске видео-конференције са Удмуртијом.
„Без икаквог непотребног патоса може се рећи да је ово заиста историјски догађај, с обзиром на огромни арсенал који нам је остао из совјетског времена”, додао је председник.
Руски председник је додао да Сједињене Америчке Државе не испуњавају своје обавезе да униште хемијско оружје и три пута су одлагале рок позивајући се на недостатак средстава, међутим Русија очекује да и Америка и друге земље испуне све своје обавезе према међународним споразумима.
„Као што је познато, највише хемијског оружја поседовала је Русија и још увек поседују САД, које, нажалост, не испуњавају своје обавезе према роковима уништења хемијског оружја и већ три пута су одлагале своју ликвидацију, између осталог и под изговором недовољно буџетских средстава”, рекао је Путин.
„Искрено говорећи, то звучи чудно. Али, ми очекујемо да ће САД, као и друге земље, испунити све своје обавезе према међународним споразумима”, закључио је он.
Прочитајте ОВДЕ какав је преокрет у Сирији донело чудо руске инжињерије?
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рusija је уништила 99% складишта хемијског оружја.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА