Најновије

ВЕЋ ОПТУЖИЛИ РУСЕ: Гори највеће складиште муниције у Украјини! Ни 1.000 људи не може да заустави ватромет у Виници! (ВИДЕО)

Помоћник министра одбране Украјине Јуриј Бирјуков, који је истовремено и саветник шефа државе Петра Порошенка, изјавио је да је до експлозија у џиновском складишту граната и ракета код Винице највероватније дошло након што је у њега "продро непознати дрон".

Једна од безброј експлозија у Виници (Фото: ЈуТјуб)

Бирјуков је на својој Фејсбук-страници написао: "Један стражар је јавио да чује неки чудни звук. Кроз неколико секунди су кренуле експлозије. Пошто је складиште, која није под земљом, било под стражом - изгледа да се радило о нападу беспилотне летелице". Још је додао: "Сарадници наше Службе безбености чак су покушали да пресретну тај дрон. Незванично, некога су (пре експлозија) привели, али се изгледа неко и пробио (унутра)". Тако то изгледа код владајућих Украјинаца: помињу и дрон и неки упад командоса (терориста), без икаквог доказа... Украјинско војно тужилаштво је већ покренуло кривичну истрагу са квалификацијом "Диверзија". Иначе, Бирјукову ово није први покушај овакве врсте. Он је и у марту - након што је одлетело у ваздух велико војно складиште на североистоку Украјине - такође тврдио да се радило о диверзији. Само што је тада тврдио да је на складиште "нешто бачено". Он се "прославио" и тврдњом да "сви који живе у Русији учествују у рату против Украјине". Бивши шеф украјинске Спољне обавештајне службе - Николај Маломуж - оценио је да Украјинска армија нема чак ни модел за обезбеђивања својих складишта оружја и муниције и да се зато "догађају трагедије". Он посебно указује да је складиште код Винице експлодирало у време док је украјинска армија поред њега изводила војну вежбу. Власти Винице су потврдиле да се у складишту налазило 188.000 тона пројектила и да је морало да буде евакуисано око 30.000 становника околних насеља, укључујући и 1.100 припадника војног гарнизона. Утицајни руски сенатор Алексеј Пушков поводом експлозија у складишту код Винице изјавио је: - Тамо не лете у ваздух само војна складишта. Тако је су поодавно експлодирале и законитост и систем управљања земљом. А шта да се деси - кривицу пребацују на Русију.

Ипак покушавају да га угасе

Више од хиљаду људи гаси ватру у складишту муниције у региону Виница  у Украјини, извештава Државна служба за хитне случајеве Украјине. - Да би се отклониле последице ове ванредне ситуације, укључено је  више 1.255 хиљада људи и 47 комада опреме, укључујући и Државну службу за хитне случајеве, наводи се у саопштењу министарства. Раније је објављено да је Украјина затворила ваздушни простор над складиштем муниције у регији Виница. Сиријска армија надире преко Еуфрата понтонским мостом од 210 метара, прочитајте ОВДЕ. Извор: fakti.org, Њузфронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА