Најновије

ЧЕДА ОШТРО: Вучића су створили Тадићева глупост и Томини комплекси!

Нисам ја правио Вучића. Направили су га Тадићева глупост и Томини комплекси. СНС је направила Вучићева интелигенција и памет да искористи неспособност свих других - тако лидер ЛДП Чедомир Јовановић одговара на питање магазина "Недељник" да ли је власт или опозиција.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

- Сви знају где сам и да сам тамо где сам увек био - каже Јовановић за "Недељник" и додаје: "А зна и Вучић где сам ја. Посебно док изговара реченице које сам толико пута рекао пре њега. Зна и Тадић где сам ја, док се дави у својој јаловости и инфериорности".
Лидер ЛДП истовремено оцењује да опозиција нема лидера и да не постоји, наводећи да постоје људи који су на власти и који нису на власти, а да су они по многим питањима истомишљеници.
На питање како би реаговао ако би га председник ДС Драган Шутановац позвао да се врати у ту партију, Јовановић је рекао да му се "Зоран (Ђинђић) једном поверио да ДС није странка за њих двојицу".
Каже и да се данас у странкама окупљају само две врсте људи - оне су, каже, последња шанса друштвеног талога да се попне на хијерархијској лествици, а друга група људи у странкама су мотивисани егзистенцијално.
- Ако хоћеш да опстанеш, да дођеш до изражаја, ти си условљен странком. И то не било којом - и у једном и у другом случају само оном која је на власти. То ме уверава да ми више немамо странке. Оне су постале компензација за државу коју немамо - рекао је Јовановић.
Закључио је да је он сам данас тачно тамо где је желео, а да је то још увек веома далеко од циља.
Он понавља став да до септембра следеће године морамо да решимо косовску агонију - или ће Американци и Европа то урадити без нас.

Независност Косова

На констатицију да критички говори о одбијању опозиције да учествује у дијалогу о Косову, који је најавио председник Србије, он одговара:
- Кад Вучић каже: Хајде да разговарамо о Косову, ми одговоримо: а) нећемо да преузимамо одговорност за нешто за шта је он крив - б) постоји важније питање од Косова, слобода медија - одговара Јовановић.
А не пада нам на памет, каже Јовановић, да размислимо шта се то Вучићу десило па је одједном одлучио да он, који пет година води монолог, сада позове све на разговор.
- Да није можда због тога да би учврстио власт у тренутку када има више него Немци кад су окупирали Србију 1941. године? То није питање политике - каже Јовановић.
Поред оцене да ће косовска "агонија" морати да се реши до септембра, Јовановић је поновио уверење да ће то бити независност. Погледајте ОВДЕ шта је Бошко Обрадовић поручио Вулину. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледао интервју Чеде Јовановића за хрватску телевизију:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА