Најновије

Ево на шта ће Србија да потроши 27,5 милиона евра добијених од ЕУ! (ВИДЕО)

Потписивању споразума у Бриселу присуствовали су министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић и европски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хан.

Хан и Јоксимовић (Фото: Јутјуб)

Србија је од ЕУ добила 27,5 милиона евра бесповратних средстава за реформу образовног система. Новац је, како су рекли, намењен за обуку скоро 44.000 наставника и професора, од чега су четири хиљаде наставници који предају на језицима мањина. Ти наставници би требало да ускладе наставни програм са тржиштем рада у Србији.
"Ово је прва оваква помоћ, не само за Србију, него за било коју државу на западном Балкану и треба да допринесе унапред рад наставника, као и оних који раде са најугроженијим групама становништва. Тиме би омладина требало да нађе и добре послове и да се спречи да млади напуштају земљу", изјавио је Јоханес Хан.
"Мислим да млади желе више знања, образовања, више могућности да путују, више могућности да нађу посао, дакле ми морамо младима да дамо нову шансу, а права шанса иде кроз једно праведно, обухватно и ефикасно образовање", рекла је Јадранка Јоксимовић.
Прочитајте ОВДЕ какав се то нови хаос догодио у Скупштини?
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је још рекла Јоксимовић овим поводом?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА