Најновије

КАО ДА НИШТА НИЈЕ БИЛО: Сиријске снаге почистиле терористе са аутопута Палмира-Деир Ез Зор! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија и Хезболах одбили су данас офанзиву терориста Исламске државе и у потпуности обезбедоле аутопут Сукна-Деир Ез Зор, известило је медијско крило Хезболаха.

САА вратила контролу над аутопутем Сукна-Деир Ез Зор (Илустрација: Правда)

Под "потпуним обезбеђивањем", Хезболах подразумева и ослобађање села Бир Габахиб и Шула, која се нису налазила под контролом сиријских снага.
Такође, данас је одбијен и снажан напад на станицу Т3, која се налази јужно од Палмире. У овом нападу коришћен је велики број самоубилачких возила, па је САА у почетку била принуђена на повлачење, али је брзим контранападом повраћена контрола над станицом и обезбеђено велико складиште муниције које се у њој налази. Операција за обезбеђивање аутопута спроведена је синхронизованим ударом из праваца Сукне и Деир Ез Зора, јавили су локални извори. Напад из правца Деир Ез Зора предводили су припадници Тигрових снага. Према наводима провладиних извора на које се позивају сиријски медији, јучерашњи масован напад на аутопут, о ком више можете да сазнате ОВДЕ извеле су терористичке снаге које су ушле на територију Сирије преко јужне границе са Ираком. Погледајте и видео-извештај Хезболаха из ових операција:
У операцији обезбеђивања аутопута, као и у одбијању офанзив у Хами, о чему више можете да прочитате ОВДЕ истакли су се јуришни авиони Су-25 и Албатрос. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа борба против терориста у Сирији из кокпита Су-25: А овако решета чешки Албатрос у рукама сиријских пилота:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА