Најновије

РАДНИ СПОР СА МУП-ОМ ВОДИ 17 ГОДИНА: Ваљда се чуде што сам још жив (ВИДЕО)

Саговорник емисије „Људске приче и разговори“ која се четвртком емитује продукција "HelmCast" био је некадашњи полицајац ПУ Врачар Станко Орландић.

Станко Орландић (Фото: Јутјуб)

Иако је током ратова вођених у бившој СФРЈ као специјалац добровољац провео пет година на ратиштима, због оданости српству морао је да напусти МУП Црне Горе и пређе у Србију. Међутим, и ту ће га ускоро дочекати промене. Наиме, после петооктобарских промена, добро познат својим старешинама, пада у немилост и због „неслане“ шале, добија кривичну пријаву и потом отказ у ОУП-у Врачар, где је већ почело шиканирање добровољца хероја и узорног полицајца. „Без суспензије, икаквог рока да се снађем, за дан сам остао на улици, практично без игде икога. Ниједан колега није смео, из страха за сопствену будућност и посао да се стави на моју страну. Немолосрдно сам одстрељен“ – прича на ТВ HelmCast и данас, 17 година после борбе за правду пред судовима, бивши полицајац Орландић.

Жана Живаљевић и Станко Орландић (Фото: Јутјуб) После 12 година, надлежни суд ослобађа Орландића кривице. У ПУ Врачар не показују добру вољу да му по достављеној ослобађајућој пресуди, због које је остао без посла, заснују и наставе радни однос, те Орландић, с надокнадом због незаконитог притвора, ангажује адвоката и улази у радни спор. „За, ево, пет година, суд заказује једно рочиште. Следеће је заказано тек за март 2018.године! Ваљда се чуде што сам још жив или су се у дослуху са МУП-ом надали да ћу одустати од борбе, да ће тужба за враћање на посао, надокнаду за изгубљену добит и повезивање радног стажа застарити“ – чуди се Станко Орландић, решен да иде до краја. О његовој необичној судбини, саобраћајној несрећи у којој је остао 50 одсто инвалид, како, упркос свему, опстаје, не губи наду и васпитава децу да буду честити људи и воле своју државу, погледајте у најновијој емисији „Људске приче и разговори“. Kојим методама мењају свест Србима погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сведочење Ивана Дражића хероја са Кошара о обрбама против шиптарских терориста и НАТО агресора 1998. и 1999. године.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА