Најновије

АМЕРИЧКА ПАНИКА: Тилерсон моли Пекинг да смири Северну Кореју!

Државни секретар САД Рекс Тилерсон стигао је у Пекинг како би са највишим кинеским званичницима разговарао о покушајима да се осујети нуклеарни програм Северне Кореје и изврше припреме за предстојећу посету председника САД Доналда Трампа Кини.

Рекс Тилерсон (Фото: Јутјуб)

Тилерсон би требало да се састане са председником Кине Си Ђинпингом, након разговора са високим дипломатом Јангом Ђиечиом и министром спољних послова Ванг Јием, преноси АФП.
Трамп је упорно тражио од Сија да изврши више економског притиска на Пјонгјанг, како би се Северна Кореја одрекла свог нуклеарног програма. Кина је одговорила тако што је подржала нове санкције Пјонгјангу на Савету безбедности Уједињених нација.
Кина инсистира да санкције морају испратити покушаји да се организују мировни преговори, али Трамп и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун непрестано размењују увреде, те је Кина забринута да би то могло да изазове повод за отворен конфликт.
Помоћна секретарка САД за Источну Азију, Сузан Торнтон, рекла је да се чини да је Кина за то да се повећа притисак на Северну Кореју.
"Блиско сарадјујемо са кинеским властима како би се спровеле додатне мере", рекла је она.
У четвртак, Кина је саопштила да ће севернокорејским фирмама на својој територији дати рок до јануара да обуставе пословање.
Непосредно пре саопштења фирмама, Кина је потврдила да ће ограничити извоз рафинисане нафте Северној Кореји, док ће у исто време забранити увоз текстила из те земље. Погледајте ОВДЕ зашто Северна Кореја размешта балистичке системе. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа свакодневни живот у Северној Кореји:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА