Најновије

АМЕРИКАНЦИ СПРЕМАЈУ ОШТРИЈЕ САНКЦИЈИ РУСИЈИ: Укинуће им визе и замрзнути имовину

Десет сенатора – пет републиканаца и пет демократа – представило је законски предлог којим би требало да се повећа обим америчких санкција против Русије због њеног наводног мешања у новембарске председничке изборе.

Обама и Путин (Фото: РИА)

Републиканац Џон Мекејн и демократа Бенџамин Кардин, који су критичари новоизабраног председника Доналда Трампа, главни су спонзори тог документа.
Законски предлог који је назван “Акт о одговору на руска непријатељства 2017″, написан је да покаже да и кључни републикански законодавци имају намеру да казне Русију, без обзира на Трампову жељу да ојача везе између две земље, преноси “Глас Америке”.
Како се подсећа, америчка обавештајна заједница је пре неколико дана објавила декласификовану верзију извештаја у којој се Русија оптужује да се мешала у америчке изборе.
Законским предлогом биле би уведене забране издавања виза и замрзнута имовина онима који подривају сајбер-безбедност демократских институција, чиме би највероватније било додатно отежано банкама да послују са руском војском и обавештајним агенцијама.
Њиме би се, такође, систематизовале санкције које је Русији увела администрација председника Барака Обаме као одговор на руско мешање у изборе и анексију Крима 2014. године.
Поред тога, законски предлог предвиђа издвајање 100 милиона долара за Стејт департмент и друге америчке агенције за борбу против руске пропаганде, наводи “Глас Америке”.
Уколико законски предлог буде усвојен и постане закон, Трампова администрација не би била обавезна да уведе санкције.
Сенатор Кардин је објаснио да би у закон највероватније био убачен амандман којим би председнику било омогућено да не примени санкције уколико је то у најбољем интересу САД, додаје “Глас Америке”.
Ако НАТО нападне Русију чека их "зид" од 340.000 војника, Путин ће их смрвити. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА