Најновије

НАТО У ПАНИЦИ! Путин и Лукашенко наоружавају Србију за балкански рат?!

Челници злочиначког НАТО пакта су у паници после информације да Србија, пошто је од Москве добила шест "мигова 29" у пуној борбеној готовости, договара нову испоруку још 12 врхунских "мигова 29", највероватније из Белорусије!

Лукашенко и Путин (Фото: РИА)

Хрватска  обавештајна служба недавно је упозорила партнере из западне војне алијансе на наводни руски "паклени план", чији је крајњи циљ стварање Велике Србије!?
Обавештајци из Загреба тврде да Руси и Белоруси, осим "мигова 29" и тенкова Т72, нашој држави шаљу и ракетне системе "бук", "тор", "тунгуска", "корнет" и "точка". Ова силна количина оружја, убеђени су хрватски агенти, довољан је доказ да Владимир Владимирович Путин и Александар Лукашенко спремају Србију за "нови балкански рат"!?!

Глуме жртву

Према речима одлично обавештених извора, Хрвати сматрају да им у случају да Србија располаже са 22 најсавременија "мига 29" неће много помоћи хеликоптери "кајове", које су узели од Американаца.
- То је главни разлог што су преко својих дипломатских обавештајних канала направили праву узбуну у НАТО! Послали су више поверљивих извештаја, у којима тврде да Москва и Минск, осим "мигова" и тенкова, Србији спремају и испоруку више врхунских ракетних система огромне разорне моћи... Њихови аналитичари оцењују да Путин и Лукашенко намерно наоружавају Београд и спремају га за нови балкански рат, којим би коначно требало да реализује идеју Велике Србије. Наравно, ништа од овога нема смисла, сем да Загреб није задовољан јачањем српске авијације и да на сваки начин покушава то да спречи! - преноси саговорник, високопозиционирани западни дипломата.
Нико није желео званично да коментарише ова  сазнања. На другој страни, Љубан Каран, потпуковник КОС у пензији, оцењује да Хрватска деценијама уназад успешно игра улогу жртве.
- Досад су на ту карту од Запада добијали све што су пожелели. Нешто се променило и сад, ако хоће модерне ловце, мораће да их плате. То што Србија има превласт у ваздуху није опасност за Хрватску, него за хрватске агресивне планове према РС. У њихове лажи о опасностима из Србије и некаквим припремама за велики рат више нико не верује... - подвлачи Каран.

Ноћна мора

Орхан Драгаш, директор Института за међународну безбедност, сматра да Хрвати очигледно лежу и устају размишљајући о Србији и Србима и о томе шта Србија набавља од оружја и шта су јој намере.
- А наше намере су једноставне и легитимне. Идеја је да Србија према својим потребама и у складу са државним буџетом набави оружје, авионе, хеликоптере и сложене борбене системе како би у сваком тренутку била спремна да заштити свој народ и територију. Хрвати треба да гледају своја посла и своју политику. Могли би и да се потруде да се у 2017. не понашају као НДХ 1941. па до краја рата - закључује Драгаш. ОВО је тачан узрок пада авиона с хором Александров изнад Црног мора.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА