Најновије

ВАНРЕДНА ОДБРАНА У НОВОМ САДУ: Кад држава прода ледоломце, деси се ово (ФОТО)

Између Жежељевог моста и Моста Слободе на Дунаву у Новом Саду, формирао се ледени чеп, због чега је проглашена ванредна одбрана од загушења ледом, саопштило је Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине".

Лед на Дунаву у Новом Саду (Фото: ЈВП Воде Војводине)

ЈВП „Воде Војводине“ прогласило је у зони Новог Сада, на деоници дугој 14,7  километра, ванредну одбрану од загушења ледом и дало налог за ангажовање  потискивача „Слога“ за разбијање ледених санти. Будући да није реч о правом ледоломцу, тешко је предвидети колико ће му требати времена за успостављање ледохода. Ломљење леда почело је јутрос. Дебљина леда на Дунаву је од 7 - 10 центиметара.

Потискивач ''Слога'' (Фото: ЈВП Воде Војводине) Брод  „Слога“ је био ангажован и у понедељак када је радио четири сата, након чега је лед кренуо низводно. Међутим, тада је деоница потпуно прекривена ледом била краћа, тј. од Жежељевог моста до стубова некадашњег моста „Франц Јозеф“. Ванредна одбрана од загушења ледом значи осматрање и надзор одбрамбених линија 24 сата, и спремност служби да по потреби интервенишу. Подсећамо да су једина два ледоломца на Дунаву у Србији ''Чакор'' и ''Вучево'' продати, тако да њихов посао до неке мере, али не у потпуности, може да обавља потискивач ''Слога''. Извор: ЈВП Воде Војводине/Правда
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА