Најновије

ВУЧИЋ ОТВОРИО МУМБАЈСКУ БЕРЗУ: "То ће бити златним словима уписано у историју Србије"

Премијер Србије Александар Вучић отворио је данас Мумбајску берзу истичући да је то велика част за Србију, као и да везе између Србије и Индије, иако добре, могу бити даље унапређене.

Александар Вучић и Нарендра Моди (Фото: Влада Републике Србије)

Он је, након обиласка Берзе, истакао да је веома почаствован и захвалан, посебно додајући да, поред личне части, сматра да је част за Србију што може да отвори рад ове институције.
То, како је нагласио, показује блискост две земље.
Према његовим речима, коришћењем традиционалних веза прошлости моћићемо да створимо бољу будућност и сарадњу између Индије и Србије.
- Када то кажем, не мислим само на политичке односе између Индије и Србије, већ бих желео да нагласим значај јачања економских односа - поручио је Вучић.
Указао је да је имао веома битне и важне разговоре, током боравка у Индији, те похвалио премијера рекавши да има сјајну енергију, нове идеје и посвећеност раду и да је отворио нова врата Индији и нове погледе. Индијски привредници, рекао је Вучић, увек су добродошли у нашој земљи и изразио наду да ће у Србији инвестирати. Казао је да чинимо све да искористимо ову прилику да успоставимо контакте ради будуће сарадње и да је апсолутно сигуран да ћемо не само са властима Гуџарата, Махарастра и са другим деловима Индије, већ и са централном владом моћи да постигнемо много боље резултате и да повећамо трговинску размену. Говорећи о Берзи Вучић је указао да је било лепо видети комбинацију тардиционалног и модерног приступа, те се захвалио домаћинима што је имао прилике да обиђе ову институцију. - Видимо да се ради о веома важној институцији и надамо се да ћете у будућности још боље радити. Видео сам податке који су изванредни. Желим вам пуно успеха у будућности и надам се да ћемо једног дана и ми имати неки утицај на бројке које сам видео“ - истакао је премијер. Он је, на крају, изразио уверење, да пријатељство Индије и Србије, иако је добро, може увек бити даље унапређено. Вучић је током боравка у Индији у више наврата указивао колики је значај за Србију што је он као премијер добио прилику да отвори Мумбајску берзу, јер су, како је истицао, берзу отварали представници великих земаља са далеко значајнијом привредном разменом са Индијом. Извор: Танјуг
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА