Најновије

ВУЧИЋ: Санкције Додику додатно компликују односе у БиХ

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас у Давосу да америчке санкције председнику Републике Српске Милораду Додику нису добар начин за решавање проблема, те да ће то само додатно закомпликовати односе у БиХ.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- “Нисам велики поборник санкција и не мислим да то ишта решава, само ће додатно компликовати односе у БиХ” - рекао је Вучић.
Према његовим речима, они који су доносили санкције ваљда знају зашто су то направили. - “Не знам само шта је коначни циљ, али свакако мислим да се ствари решавају дијалогом и разумевањем између Срба, Бошњака и Хрвата, за шта ћу се залагати у разговору са предсдавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем” - навео је Вучић. Он је доао да очекује додатно смиривање тензија између Срба и Бошњака, иако је по том питању већ пуно урађено. Званична посета Звиздића Београду најављена је за 23. јануар. Вучић је јуче изјавио да није реално очекивати да Србија замрзава имовину и не дозволи улазак председника Репубике Српске Милорада Додика и да се то неће догодити. Премијер је рекао да је од Американаца добио информацију да ће се тако нешто догодити, али не и о садржају тих санкција. Упитан да ли ће се Србија придружити санкцијама против председника РС, Вучић је рекао да може да каже да је Влада Србије та, која одлуцује као колективни орган. - Лично не знам како да вам одговорим: ми да кажемо да Србија замрзава имовину председнику РС, да му не дамо да допутује у Београд - није реално и то се неће догодити - рекао је Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА