Најновије

Маршићанин: ДСС није против сарадње са НАТО алијансом!

БЕОГРАД - „Сарадња са НАТО толико се проширила после Партнерства за мир да није преостало ништа више сем формалног приступања том савезу“, рекао је гостујући у Новом дану потпредседник Демократске странке Србије, Драган Маршићанин.
Драган Маршићанин (Фото: ЈуТјуб)

Драган Маршићанин (Фото: ЈуТјуб)

Маршићанин каже да постоји неспоразум када је ДСС у питању и да та странка није против сарадње са НАТО, као што није ни против сарадње са Европском унијом. Међутим, против су уласка у обе организације. „У Партнерству за мир је 20 земаља, међу којима и Русија, а које нису чланице НАТО. Тај програм пружа широку лепезу активности, као што су борба против тероризма, сарадња у време елементарних непогода… Приступањем Партнерству за мир бирате из понуде оно што је у вашем државном интересу. Али, споразумима са НАТО који су дошли касније пређена је граница“, објашњава Маршићанин. Он поставља питање и која је финансијска цена евентуалног уласка Србије у НАТО, напомињући да је Хрватска издвојила 70 милиона евра за финансирање својих НАТО активности. „Колико кошта набавка војне опреме по стандардима НАТО? Колико коштају НАТО мисије? Колико је учешће у заједничким средствима? Стандарди НАТО су издвајање око два одсто буџета“, каже Маршићанин. Према његовим речима, декларативна војна неутралност за коју се залаже Влада Србије не значи ништа у ситуацији када је Алијанси дана дозвола за неограничено кретање на територији Србије и коришћење комуникација за војне акције у региону.
Прочитајте још:ПЕНТАГОН НАСТАВЉА: Српске дипломате нисмо убили ми – већ су били мртви!Директор ЦИА изненадио информацијама и ставовима о РусијиАМЕРИЧКИ ПОЛИТИКОЛОГ ОТКРИВА: Време је да коначно сазнате зашто је СФРЈ морала да буде уништена!
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА