Најновије

НЕ ВЕРУЈТЕ: Ово су класични митови о женским трбушњацима

Чврсти и дефинисани стомачни мишићи – ово је жеља већине људи који редовно вежбају. За чврсте мишиће на стомаку није довољно само вежбање, већ и оно шта једете. Ако вежбате и имате пуно телесне масти, врло је вероватно да имате трбушне мишиће, али се не виде. Прва ствар коју морате урадити јесте да изгубите масти на површини. Постоје одређени митови у вези са њима, које данас “разбијамо”.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Исхрана без угљених хидрата

То је мит да исхрана без угљених хидрата помаже да се обликују стомачни мишићи. Угљени хидрати су неопходни за нормално функционисање метаболизма. Морате да правите разлику између угљених хидрата и шећера који се налазе у хлебу и упакованој храни, или који су саставни део тестенина.
Исхрана намирницама са ниским садржајем угљених хидрата може да помогне да контролишете глад и да одржите мање воде у организму, али је генерално негативно искључити их из исхране. Избегавајте колаче, слаткише, газирана пића и храну од белог брашна.

Мушкарци лакше обликују трбушне мишиће

Делимично тачно, јер жене имају више телесне масти на стомаку, док мушкарци имају више мишићне масе. Поред тога, метаболизам им омогућава да сагоре калорије брже.

Кардио вежбе

Кардио вежбе високог интензитета помажу да се сагоре масти око стомака. Ово је један од класичних митова. Кардио вежбе помажу код сагоревања масти, само ако се комбинују са правилном исхраном.

Мишићи и снага су исто

По овој логици, људи који имају обликоване мишиће морају бити јаки. Али то често није тако, а најбољи доказ су деца између 7 и 9 година: они имају изражене мишиће, али нису јаки. Обликовање стомачних мишића је један део тренинга, док је други део дисциплина и воља. Потребно је да држите дијету која укључује поврће, бело месо, пилетину, ћуретину, туну и да ограничите конзумирање белог пиринча и пасте. Запамтите: трбушни мишићи нису константни и захтевају сталне тренинге уколико желите да их одржите.
Извор: Женски магазин

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА