Најновије

РУСИЈА, ИРАН И ТУРСКА: Договорени механизми праћења примирја у Сирији

Русија, Иран и Турска на преговорима у Астани постигли су договор о механизмима мониторинга примирја у Сирији, саопштио је неименовани извор у иранској делегацији.

Путин и Ердоган (Фото: kremlin.ru)

- Иран, Русија и Турска су се договорили о механизму мониторинга примирја у Сирији. Стране настављају да разговарају о завршном документу - рекао је извор.
Осигурање и јачање режима примирја у Сирији је главни задатак преговора у престоници Казахстана на којима учествују представници сиријске власти и опозиције, Русије Ирана и Турске и специјални представник генералног секретара УН Стафан де Мистура. Амерички амбасадор у Казахстану Џон Крол је позван као посматрач.
План земаља-гаранта - Русије, Турске и Ирана - за стварање тространог механизма мониторинга за поштовање режима прекида ватре у Сирији налази се у нацрту завршног документа о преговорима у Астани.
- Планирамо да направимо тространи механизам како би убедили стране да поштују режим прекида ватре и како би била спречена свака провокација - наглашава се у нацрту документа. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА