Најновије

Зашто су Британци сакрили неуспешно лансирање ракете?

Америчке власти су посаветовале Владу Дејвида Камерона да у тајности сачува информације о неуспешном тестирању британске балистичке ракете.

Тереза Меј (Фото: Синхуа)

- Обамина администрација је замолила администрацију Камерона да то не коментаришу. Вероватно, администрација САД се бринула да такви проблеми могу да настану и са другим ракетама - рекао је извор у војсци Велике Британије.
Британска подморница је успешно доставила и лансирала ракету, а „део где је ствар кренула лоше је технологија САД“, тврди извор.
Вероватно је до аутоматског самоуништења ракете дошло због квара у систему предаје података који улазе у систем навођења „тридент“. Саму ракету и блокове управљања производи компанија „Локид Мартин“ у америчкој држави Мериленду.
У понедељак је представница британске премијерке потврдила да је Тереза Меј уочи ступања на дужност била информисања о неуспешним тестирањима балистичке ракете.
Мејова је нагласила да се кварови за време тестирања дешавају, али ефикасност британског нуклеарног комплекса се не доводи у питање.
У јуну прошле године Велика Британија је лансирала балистичку ракету која је променила курс и одлетела према америчкој обали. Министарство одбране је тада тврдило да је лансирање било успешно. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА